12 bitar
TÅRTA
7 ekologiska äggvitor
5 dl strösocker
saften av 1 halv citron
2 msk kakaopulver god kvalitet
50 g mandel spån
FYLLNING
4 dl vispgrädde
4 dl grekisk yoghurt
3 msk florsocker
450 g färska bär
Värm ugnen till 130°C.
Vispa ihop äggvita, socker och citronsaft i en skål av rostfritt stål.
Placera skålen över en kastrull med kokande vatten och fortsätta slå tills blandningen tjocknar,
sockerkristallerna upplöst och marängen är 60-65°C.
Ta bort skålen från värmen och använda en handmixer till att slå marängen tills den har svalnat.
Blanda försiktigt kakaopulver och slivered mandlar i blandningen.
Bred marängsmeten på papperet, med hjälp av en palettkniv för att sprida det jämnt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter. Maräng bör vara något seg i mitten.
Vispa ihop grädde, yoghurt och florsocker. Bre på toppen av marängbottnen.
Strö färska bär på toppen och servera genast.